I 2019 starter arbejdet op med at modernisere kommunens bygninger.

Kommunalbestyrelsen ønsker at skabe de bedst mulige rammer for borgerne i Jammerbugt Kommune. Derfor får de fysiske rammer et løft.

I dette års budget er der afsat 9,6 mio. kr. til bygningsvedligeholdelse og en halv mio. kr. til offentlige toiletter.

- Vi har fået gennemgået vores bygninger. På baggrund af gennemgangen, har vi lavet en plan for, hvilke bygninger, der skal renoveres hvornår. Investeringerne i bygningerne kommer i de efterfølgende år til at betyde færre drifts- og renoveringsudgifter, blandt andet fordi bygningerne bliver mere energirigtige, fortæller Mogens Christen Gade.

Biersted Skole er en af de bygninger i kommunen, der skal gennemgå en større renovering. Renoveringen starter op i år, hvor der er afsat 2,6 mio. kr. og løber frem til 2021. Investeringen i Biersted Skole bliver på 9,3 mio. kr. hen over de næste tre år, hvor fokus blandt andet er på klimaskærm og energirenovering.

Men Biersted Skole er langt fra alene - de renoveringsprojekter, der skal i gang i 2019, vil løbe op i yderligere 4,3 mio. kr. Bygningerne er skolerne i Skovsgaard, Ørebro, Saltum, Brovst, Nørhalne, Fjerritslev, Jammerbugt Produktionsskole, Brovst og Gl. Dalhøi Børnehaver samt Børnehuset Aabybrom, Brovst administrationsbygning, Brovst Bibliotek, Brovst busterminal og Gjøl Fritidscenter.

Der er også afsat en pulje til mindre akutte vedligeholdelsesarbejder på 700.000 kr. og en pulje på 500.000 kr. til vedligeholdelse af tekniske installationer og udearealer, ligesom kommunen i 2019 regner med at bruge 1 mio. kr. til energioptimeringer og energistyring i kommunens ejendomme.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...