MARKERING: Inviterer til ekstra festlig Havnens Dag

Attrup: Havnens Dag, der holdes i Attrup lørdag 25. maj, bliver ekstra festlig i år. Attrup Bådelaug fejrer nemlig samme dag sit 50 års jubilæum, og det sker bl.a. med spisning i festteltet om aftenen, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage.

Det er andet år, Attrup er med i Havnens Dag, der også har betegnelsen Vild med Vand. Projektet blev lanceret i 2015 i samarbejde mellem Foreningen af Lystbådehavne i Danmark og Dansk Sejlunion med støtte fra Nordea-fonden.

Cirka 80 Vild med Vand-havne er med i projektet i år. Formålet er at give de besøgende et indblik i de aktivitetsmuligheder, der er i lystbådehavnene, og dermed øge interessen for klubliv og sejlads.

- I Attrup begynder arrangementet klokken 10, fortæller Arne Poulsen, der er tovholder for Havnens Dag.

De besøgende får mulighed for at komme om bord på en halv snes sejlbåde og motorbåde og få en snak om livet til søs. Det bliver også muligt at få en sejltur.

Man kan også få et indblik i, hvordan man dyrker og tilbereder muslinger. Og der bliver en udstilling om havnen, fjordens fisk og de fiskeredskaber, der er brugt gennem tiden.

Der opstilles tre telte, og her kan man hygge sig med kaffe, øl, vand og smage den populære havnepølse. To gange om eftermiddagen – klokken 13.30-14 og 14.30-15 - kan man samtidig lytte til musik fra det 18 mand store Øland Show Band.

Attrup Bådelaug har i jubilæumsåret 40 medlemmer og 30 større fartøjer i havnen.

- Vi håber, at Havnens Dag kan være med til at skaffe os flere medlemmer og både, siger bådelaugets formand Kim Eg Hansen.

En række planlagte forbedringer på havnen, som der er søgt fondsmidler til, kan forhåbentlig også øge interessen for havnen.

Ved østmolen skal der bygges tre fiskerhuse, hvor besøgende kan opholde sig. På vestsiden, hvor der er sand og lavt vand, skal der anlægges en flydebro, hvor børn kan soppe og lege. Endelig skal det faldefærdige masteskur erstattes af et nyt. Alt i alt investeringer på ca. 650.000 kroner de kommende år.

Efter Havnens Dag 25. maj bliver der yderligere tre åben havn-arrangementer i Attrup i løbet af sommeren.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...