DBU holder årsmøde i den nordjyske Region 1

NORDJYLLAND: Årets Fodboldklub i Nordjylland bliver afsløret på Aalborg Portland Park, når DBU Jylland Region 1 har årsmøde i onsdag 21. november, hvor der også skal vælges et nyt medlem til regionens bestyrelse.

Regionen repræsenterer knap 190 nordjyske fodboldklubber og samler de lokale fodboldledere til årsmøde. I alt 38 klubber er foreløbig tilmeldt.

Årets nordjyske fodboldklub vil samtidig blive en af i alt ni kandidater til titlen som Årets Fodboldklub i Danmark, som offentliggøres af DBU i foråret 2019.

DBU Jylland Region 1 vil også i år hædre en lokal frivillig fodboldleder med ”Gør en forskel-prisen”, som udløser en legatportion på 4.000 kroner. Sidste år gik hæderen til Ib Sørensen, Flauenskjold IF.

Desuden er der forslag om turneringsændringer. Blandt andet ønsker Farsø/Ullits IK at splitte forår og efterår mere op, så man hverken forår eller efterår i første kamp skal spilles fri af dét hold, man i sidste halvårssæson senest spillede for.

I samme boldgade foreslår Jetsmark IF, at en spiller ikke må sæsondebutere på to hold i samme årgang.

I alt er der 28 ændringsforslag, som kan ses i fuld ordlyd på DBU Jyllands hjemmeside. Den endelige vedtagelse finder sted på DBU Jyllands delegeretmøde i Herning 5. januar 2019.

De fremmødte klubber skal på årsmødet vælge fire medlemmer til Region 1’s bestyrelse.

Regionsformand Kristian Nørgaard Thomsen og bestyrelsesmedlemmerne Henrik Sloth og Søren Larsen er alle på valg og villige til en ny to-årig periode.

Bestyrelsesmedlem Christian Fynsk har til gengæld meddelt, at han - helt udramatisk - ønsker at trække sig fra regionsbestyrelsen i utide. Derfor skal der vælges et ekstra bestyrelsesmedlem for et år.

Christian Fynsk har i over 30 år været frivillig leder i DBU Jylland, bl.a. som formand for Region 1, og han vil fortsat være tilknyttet DBU Jylland, dog ikke som bestyrelsesmedlem.

Region 1 opstiller Claus Fallingborg som afløser for Christian Fynsk. Claus Fallingborg har siden 2016 været formand for AaB af 1885.

Jørgen Staun og Karsten Elkjær blev begge valgt for en to-årig periode i 2017 og er derfor først på valg i 2019.

De jyske fodboldklubber kan naturligvis opstille alternative kandidater til regionsbestyrelsen.

Region 1 forventer mellem 120 og 150 deltagere på årsmødet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...