ÅBNING: Kit Olesen vil som ny indehaver bevare det hyggelige bondemiljø, som hun selv husker fra cafeteriet for år tilbage

ARENTSMINDE: Der bliver igen liv i bygningerne på Thyvej 16, når Kit Olesen genåbner Arentsminde Cafeteria søndag 1. september, hvor hun inviterer på gratis buffet og fadøl hen over eftermiddagen.

I ugerne siden indgåelsen af lejemålet 1. august har Kit Olesen og hendes hjælpere haft travlt med at gøre alt klar til åbningen med blandt andet nyt køkkeninventar, nye borde og stole samt ny betjeningsdisk i cafeteriet, ligesom de tilhørende selskabslokaler er frisket op med nye gardiner.

− Jeg har også planer om at indrette en lille spillehal, fortæller hun.

Det er 10 år siden, der sidst har været almindelig cafeteriadrift i bygningen med ejendommens indehavere, Rita og Bent Hansen, bag disken. I mellemtiden har Tina og Torben Brander leveret mad ud af huset, men de opsagde deres forpagtning med udgangen af 2018 for at koncentrere sig om deres gårdbutik i Halvrimmen.

− Jeg vil gerne bevare det gamle bondemiljø i cafeteriet, for jeg husker selv den ånd, der var her dengang, siger Kit Olesen, der født og opvokset i Moseby ikke langt fra Arentsminde.

− Det er en gammel drøm, der går i opfyldelse, men et sygt barn har betydet, at det ikke har været muligt at blive selvstændig før nu, tilføjer hun.

Kit Olesens baggrund for cafeteriadrift stammer fra et job hos Grill Caféen ved Aars, men ellers har hun de seneste 14 år arbejdet som social- og sundhedshjælper. Hun fik sin uddannelse på Solsidecentret i Nibe og har ligeledes været ansat i Jammerbugt Kommune, indtil hun for tre år siden blev tilknyttet Servicenord.

Nu skal det så være!

Der vil være åbent i Arentsminde Cafeteria dagligt klokken 10-21, og menukortet vil bestå af traditionel dansk mad og grillmad. Desuden vil Kit Olesen levere mad ud af huset, ikke mindst med henblik på kommunens ældre borgere som led i udliciteringen af den kommunale madservice.

− Som hjemmehjælper véd jeg, hvad de ældre gerne vil have på bordet, fastslår hun.

Selskabslokalerne har plads til 150 gæster, og med sin beliggenhed som nærmeste nabo til Langeslund Kirke vil det være et oplagt sted til begravelseskaffe, påpeger Kit Olesen. Gennem mange år har borgerforeningen holdt månedlige fællesspisninger og andre arrangementer i huset, hvilket vil fortsætte i samarbejde med den nye værtinde.

Kit Olesen er også i gang med planlægningen af julefrokoster både i og ud af huset, ligesom hun har sat et julebal med levende musik i kalenderen til 7. december.

Hun håber, at placeringen lige op ad den befærdede hovedvej A11 vil betyde, at mange lastvognschauffører og andre forbipasserende vil stoppe op og nyde et solidt måltid i cafeteriet.

Den nye indehaver, der tidligere har boet 10 år i Løgstør, glæder sig over at være tilbage på hjemegnen. Hun er nu flyttet ind i privaten i tilknytning til cafeteriet sammen med kæresten Kasper og datteren Sarah, som med sin tjenererfaring også vil være at finde i den kommende medarbejderstab. Der er yderligere to børn, som kommer på besøg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...