Aalborg Stifts Pigekor deltager i de ni læsninger

TRANUM: Det er blevet en fast juletradition, at de ni læsninger i Lerup-Tranum-Koldmose Pastorat kombineres med en julekoncert.

Her bidrager gæstende musikere/sangere med skønne juletoner mellem læsningerne, hvor teksterne spænder fra skabelsen over syndefaldet til Jesu fødsel. I år er denne musikalske opgave lagt i hænderne på Aalborg Stifts Pigekor, når de ni læsninger finder sted i Koldmose Kirke søndag aften 16. december.

Aalborg Stifts Pigekor består af piger i alderen 12–25 år fra Aalborg og omegn.

De fleste af pigerne er erfarne kirkekorssangere, og korets dirigenter er Dorthe Græsborg Frederiksen og Peter Schüsler, begge organister ved Vor Frue Kirke, Aalborg.

Ved søndagens koncert i Koldmose Kirke synger Aalborg Stifts Pigekor et blandet repertoire af julesalmer og –sange, hvoraf en del hører hjemme i den nyere og mere rytmiske genre, blandt andet med numre af danske Remée, svenske Carola og norske Tore W. Aas.

Koret fremfører sidstnævntes ”En stjerne skinner i nat”, som Oslo Gospel Choir har udødeliggjort. Koret bringer også mere klassiske julesange med sig.

Aalborg Stifts Pigekor får i Koldmose Kirke musikalsk selskab af kirkens egen organist og kirkesanger, Petra Westra og Per Iversen, som med både orgel, guitar og i sang også vil fremføre julens budskab, bl.a. med sange af J.S. Bach og Lars Lilholt. Fællessalmer bliver der naturligvis også plads til mellem læsningerne, som lokale oplæsere vil tage sig af.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...