Grønt: Det er femte år i træk, børnehaven får det grønne flag for arbejdet med naturen

Børnehaven Bøgebakke i Brovst kunne 28. juni hejse det grønne flag for 5. år i træk, for en særlig indsats og arbejde med naturen.

Børnehaven beskæftiger sig meget med naturen i det daglige og gennem hele året. Børnene er bl.a. med til at passe børnehavens mange dyr.

I maj og juni måned har de haft et tema med særlig fokus på natur. Børnene har bl.a. været med til at plante og så. De har snakket om processen fra jord til bord, hvad skal der til, for at ting gror, kompost osv. Efter sommerferien skal der høstes grøntsager, og laves marmelade og syltes rødbeder osv.

Børnehaven har haft æg i en rugemaskine, for at kunne følge processen fra æg til kylling/vagtel. De har også fulgt processen fra Larve til sommerfugl, og de har hentet haletudser ved Bratbjergsøerne, for at følge processen fra haletudse til frø.

De har også kigget på insekter og fugle, og de store børn har været på rågejagt i Bratskov sammen med Skovsgård jagtforening.

De har også været en tur på Skov og naturlegepladsen i Tranum, og ved Tranum strand, for at se hvad der lever og gror her. Var bl.a. heldige at se en stålorm nede ved Tranum Strand.

Temaet blev sluttet af med en kæledyrs / krible krable dag, hvor børnene medbragte deres eget kæledyr eller krible krable dyr. Børnene fik her overrakt et flot diplom fra de grønne spire, og det grønne flag blev hejst i børnehaven for 5 år i træk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...