Nød: Lokale koordinatorer håber på opbakning - og gerne flere indsamlere

Et barn uden sine forældre helt alene på flugtruten. En mor med sine børn, der kæmper for at overleve i én af verdens flygtningelejre. En far, der sætter livet på spil og risikerer alt for at få sin familie i sikkerhed for krigens rædsler. Alt dette foregår lige nu.

Aldrig før har så mange mennesker været på flugt fra deres hjem. Tæt på 70 millioner mennesker er flygtet fra bomber, sult eller overgreb. Halvdelen er børn, som burde gå i skole, lege og uddanne sig, men som i stedet bliver traumatiseret og får frataget deres tryghed og retten til bare at være børn. Tallene er så høje, at de synes umulige at begribe, og menneskeskæbnerne så langt væk, at de kan være svære at mærke.

Men én dag om året går tusindvis af danskere på gaden og viser deres medfølelse og solidaritet. Én dag om året samler vi ind til mennesker i nød og viser, at vi er der for dem. Én dag om året insisterer vi på at hjælpe verdens mest udsatte mennesker, selvom de befinder sig tusinder af kilometer væk.

- Søndag den 3. november går vi for verdens flygtninge, og vi håber, at du vil gå sammen med os.

Det fortæller Berit Levisen, der er lokal koordinator for Brovst og omegn sammen med Bodil Sørensen.

- I år samler ind vi til at give mennesker på flugt tag over hovedet. For alle mennesker har brug for et hjem. Om det består af mursten, plastik, ler, blik eller bambus. Om det er et hus, hytte, skur eller telt. Alle mennesker har brug for et hjem for at overleve. Og alle mennesker har brug for et sted, der er deres, og hvor de hører til, lyder budskabet.

Det gælder i verdens største flygtningelejr i Bangladesh, hvor næsten én million mennesker lige nu er stuvet sammen under usle forhold. Det gælder i Yemen, hvor sulten truer 10 millioner mennesker på livet. Og det gælder for millioner af syrere, der fortsat er tvunget på flugt fra krigens ødelæggelser i enten deres eget land eller til et af nabolandene.

- Alt det kræver for at hjælpe i verdens værste brændpunkter er få timer af din søndag den 3. november. Din tur op ad trapperne eller ned ad villavejene rækker langt og redder liv. Bliv en del af årets landsindsamling for Dansk Flygtningehjælp og meld dig som indsamler på tlf. 3373 5111 eller på www.flygtning.dk/landsindsamling, lyder opfordringen.

Du kan også kontakte en af de lokale koordinatorer for Brovst og omegn, Bodil Sørensen på 98231581 eller Berit Levisen 23328589 eller mail levisenberit@gmail.com.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...