Cykeloplevelsen skal løftes med bedre skiltning langs national cykelrute

JAMMERBUGT: Det kan blive lidt skønnere at bevægede sig gennem Jammerbugt Kommune på den to-hjulede. Jammerbugt Kommune får nemlig mulighed for at forbedre forholdene på den nationale cykelrute, Vestkystruten.

Regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti har nemlig indgået et bredt forlig, der skal sikre et kvalitetsløft af skiltningen på de nationale cykelruter i Danmark.

I aftalen er Jammerbugt Kommune blevet tilgodeset med 250.000 kroner, der altså skal bruges til at opgradere Vestkystruten.

Ruten skal køres igennem, og der skal udarbejdes en skilteplan, for herefter at kunne udskifte og supplere den eksisterende afmærkning. Der vil blive suppleret med tavler til vejvisning - og desuden vil der ske en opdatering af de oversigtstavler, der står for hver cirka 10 kilometer af ruten.

I en pressemeddelelse om aftalen siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) følgende:

- Det er afgørende, at der er ordentlige forhold for cyklister i Danmark. Det indebærer blandt andet, at der er en god og korrekt skiltning på de nationale cykelstier, så man lettere kan begå sig - uanset om man er lokalt kendt eller turist. Derfor er det positivt, at de kommuner, der har søgt om midler til at opgradere eller forbedre skiltningen af de nationale cykelruter, også får mulighed for at gøre det, fortæller han.

Også det nordjyske folketingsmedlem, Rasmus Prehn (S) er glad for aftalen:

- Igen er det en fornøjelse at være med i et forlig, der styrker cyklismen. Selvom det her er i det små og med cykelskilte, så tæller hvert skridt i den rigtige retning. Cyklisme er fantastisk vigtigt for blandt andet klima, miljø, sundhed og turisme, lyder det fra ham.

Puljen fra Christiansborg-aftalen er samlet på 2,65 millioner kroner, som fordeles mellem 12 projekter - og faktisk kan endnu ét af projekterne komme til at forbedre Vestkystruten.

”Dansk Cykelturisme” har nemlig fået 465.850 kroner til et kvalitetstjek af to nationale - Vestkystruten og Gedser-Helsingør. Et kvalitetstjek vil ifølge en skrivelse fra Vejdirektoratet pege på fejl og mangler ”i forbindelse med belægning, afmærkning, service/oplevelser, tryghed/sikkerhed med videre”.

Vestkystruten blev senest kvalitetstjekket i 2013, hvorefter ruten af det tyske cyklistforbund ADFC blev klassificeret med tre ud af fem stjerner. Klassifikationen er kun gældende i tre år, og derfor er Vestkystruten ikke længere betegnet som ”kvalitetscykelrute” af ADFC, hvilket ifølge Vejdirektoratet ”har stor betydning for markedsføringen”.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...