Foreningerne i Brovst skal stå sammen i fælles paraplyorganisation, hvor der arbejdes for udvikling og nye projekter

BROVST: Foreningerne i Brovst skal samles under et - sådan lyder visionen for flere stærke foreninger i Brovst, der nu arbejder for at gøre projektet til virkelighed.

- Det er noget, vi har haft i støbeskeen længe, fortæller medlem for handelsstandsforeningen i Brovst, Morten Brix, der er en af drivkræfterne bag idéen om at skabe en fælles paraplyorganisation under navnet Vision Brovst - Byens Netværk.

Målet er at gøre det mere overskueligt for borgerne i Brovst at se hvilke foreninger, der er, lige som foreningerne indbyrdes skal kunne koordinere deres arrangementer, så de ikke ligger på samme datoer.

- Der bliver også mulighed for, at borgerne kan melde sig til at være frivillige til et arrangement uden at forpligte sig til mere end det, fortæller Morten Brix, der håber på, at den nye paraplyorganisation for foreningerne vil være med til at skabe endnu flere frivillige hænder og hjælpe til at sætte fokus på alle de gode arrangementer og tilbud, som er i byen.

Bag projektet står politikere, handelsstandsforeningen og borgerforeningen, der nu håber på at kunne skabe en unik paraplyorganisation, der kan sammenlignes med den paraplyorganisation, man har for foreninger i Blokhus, hvor man har stor succes med projektet.

Og det ser ud til, at der er særdeles stor interesse for idéen. På et fælles møde om Vision Brovst mødte 50 mennesker op for at tale om de ønsker og tanker, de havde til den nye, fælles forening.

Det kom der en række gode idéer ud af, som nu har skabt fundamentet for det, der bliver Vision Brovst - Byens Netværk.

13. marts er der stiftende generalforsamling for foreningen, som skal sørge for at holde overblik i en by, der drømmer om at vise de bedste sider og måske kunne tiltrække endnu flere nye familier til byen.

Og det er bestemt ikke utænkeligt, at Brovst kan blive et endnu mere attraktivt sted at bosætte sig, hvis man er i stand til at vise, at byen kan byde på et stærkt funderet foreningsliv, hvor borgerne står sammen om at løfte foreningsliv, arrangementer og andre tiltag til nye højder, mener Morten Brix, der håber, at mange vil finde tid til at komme forbi til den stiftende generalforsamling klokken 19 den 13. marts i Sport og Kulturcenter Brovst.

Målet er, at hver forening stiller med to repræsentanter, og at alle foreninger er med, fortæller Morten Brix.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...