Byens liv: Befrielsen blev markeret i Koldmose Kirke

Brovst: Bortset fra de lave temperaturer kunne maj næsten ikke tage sig smukkere ud, end den gjorde lørdag d. 4. maj om aftenen, hvor befrielsen for 74 år siden traditionen tro blev markeret med en gudstjeneste i Koldmose Kirke. En klar og lys aftenhimmel pyntede udenfor, mens kirkerummet var smykket med nyudsprungne bøgegrene samt røde og hvide blomster og naturligvis levende lys, der tog imod de ca. 80 kirkegængere. Den højtidelige stemning understregedes yderligere af en fanevagt fra Hjemmeværnet.

Sognepræst John Kristensen tog i sin prædiken udgangspunkt i en prædiken fra en lignende befrielsesgudstjeneste, skrevet af sognepræsten i Jerslev, Ann Sofi Lægsgaard. Den rummede erindringer fra flere danske modstandsfolk og deres tid i fangenskab hos Gestapo. Budskabet var bl.a. at se både ven og fjende som medmennesker.

Sangen løftede sig under gudstjenesten på flotteste vis, og den store sanglyst forsatte senere på aftenen med alsang, hvor Han Herred Sangbogen blev benyttet. Forinden var kaffen blevet nydt på plænen uden for kirken.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...