Torsdagscafeen på Brovst Bibliotek starter det nye år med et foredrag om eftermiddagen 10. januar af Karsten Hjorth, der til daglig driver advokatvirksomhed i Struer, men stammer fra Brovstområdet.

Hans store interesse for historiske emner kommer her til udtryk i en dramatisk beretning fra 1. Verdenskrig, der fandt sted i juni 1916, da man fandt en strandvasker på Tranum Strand. Liget var stærkt medtaget efter lang tid i havet. Takket være præsten - pastor Christensen - ved vi, hvem strandvaskeren var. Vi ved også noget om hans sidste timer fra et afskedsbrev i en flaskepost fundet i Sverige, og derfra sendt til hans enke, som senere sammen med sine børn besøgte hans grav på Tranum kirkegård. Strandvaskeren var en del af verdenskrigen. Ham og hans kammeraters tragiske skæbne spillede en stor rolle, da omstændighederne blev kendt over hele verden.

For arrangementet står Lokalhistorisk Forening for Ø. Han Herred, Brovst Lokalhistorisk Sognegruppe og Jammerbugt Bibliotekerne. Alle er velkommen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...