HISTORIEFORTÆLLING: Bratskov i Brovst har i løbet af de seneste fem torsdage summet at liv og gode historier

BROVST: Sommerens levendegørelse af Bratskov fik en hyggelig afslutning torsdag 1. august. Alle de mange aktører i det storstilede, traditionsrige arrangement samledes på gårdspladsen til spisning af sandwich, da de sidste gæster havde forladt herregården.

De fem torsdage havde forskellige temaer og samlede igen masser af børn og voksne fra fjern og nær. Der var spillemandsmusik, skolestue, trædrejning, smedeværksted og meget mere.

Som en del af aktiviteterne holdt den lokalhistoriske sognegruppe åbent i de faste lokaler på Bratskov. og Ida Olesen fra sognegruppen fortæller fra afslutningsdagen:

− Til trods for at dagen startede med en del regn, havde vi en dejlig dag på Bratskov med mange besøgende, der var interesseret i vort arbejde, og mange syntes, det var skønt at se vort lokale med udstillingen om speedwaykører Hans Nielsen. Flere blandt de besøgende havde fulgt ham gennem hans karriere.

Jørgen Klitgaard kørte som kontrollør tur med byens nye tog. »Brovst Fut« besøgte friplejehjemmet, hvor der vankede saftevand og kager, og fortsatte gennem byen med stop på Jernbanetorvet, så passagererne kunne beundre det fine vægmaleri af Brovst, som byen så ud i gamle dage.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...