Jammerbugt efterlyser gode idéer til, hvordan lokalsamfundet kan udvikles

JAMMERBUGT: Til og med 15. januar er det muligt at søge Jammerbugt Kommune om et økonomisk tilskud til lokalt forankrede projekter, som gør det mere attraktivt at bo i kommunen. Tre gange årligt åbner kommunen mulighed for, at lokale foreninger og andre forsamlinger kan booste sig til at kunne udleve nye idéer.

Foruden 15. januar er næste gang 1. maj og 1. september.

Projekterne skal indfri nogle af visionerne og målsætningerne i Jammerbugt Kommunes Kultur- og Fritidspolitik.

De skal være forankret i lokalsamfundet, styrke sammenholdet og engagere borgere lokalt. De skal være offentligt tilgængelige og komme mere end en snæver kreds af borgere til gavn.

Jammerbugt ser gerne, at projekterne i forvejen har et økonomisk fundament, eksempelvis fra andre økonomiske puljer, eller at de har en anden økonomi til rådighed, så tilskuddet fra kommunen ikke står alene.

- Vi ser vores projektstøtte netop som et tilskud, typisk et starttilskud, siger Lars Haagensen, udviklingskonsulent i Jammerbugt Kommune.

På rådhuset i Aabybro er der 3. januar informationsmøde for alle borgere.

Ifølge Lars Haagensen er én af visionerne med puljen, at det ikke skal være svært for foreninger at søge støtte.

- Tit sker der det glædelige, at borgere og foreninger møder hinanden på sådan et møde og bliver inspireret af hinanden, siger Lars Haagensen.

- Vi støtter gerne kulturelle arrangementer som foredrag, og initiativer til rekreative oplevelser som shelterpladser, bålpladser og andre ting, som kan komme folk til gavn i deres fritid, siger Lars Haagensen.

Tidligere har eksempelvis GateWay i Blokhus og Skipper Clement Plads ved Ryå modtaget støtte.

For formand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget Helle Bak Andreasen (V) er det bredden af projekter, der gør puljen meningsfuld.

- Både små og store projekter er velkomne. Det er netop spændvidden, der er godt for vores lokalsamfund, siger hun.

- Det er typisk både anlægsprojekter og her-og-nu-projekter, som puljen støtter, eksempelvis både en legeplads og en koncert. Humlen ved puljen er netop at støtte folk i at kunne sætte gode initiativer i gang, siger Helle Bak Andreasen.

Ansøgninger skal sendes ind online via kommunens hjemmeside.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...