FOREDRAG: Per Møller fra Tranum besøger Torsdagscaféen på Brovst Bibliotek 14. november

BROVST: Torsdagscaféerne på Brovst Bibliotek fortsætter 14. november med et besøg af Per Møller fra Tranum.

Under overskriften »Historier og facts om møller« vil han fortælle spændende og morsomme historier fra dengang, Danmark kom på verdenskortet som verdens førende vindmølleproducent.

Per Møller har en fortid som ansat i SKF, der kunne bryste sig af at være verdens største producent af kugle- og rullelejer, som var af stor betydning for vindmøllernes funktion.

− Som den person, der »kunne det der med at få det hele til at køre rundt og få det vedligeholdt«, blev det mig beskåret at blive en del af vindmølleeventyret i ind- og udland, primært i USA, fortæller Per Møller.

Per Møllers beretning vil indeholde det nødvendige omkring teknikken, men vil også koncentrere sig om hans personlige oplevelser med mennesker, maskiner og fremmede kulturer og − ikke mindst − hvad deraf fulgte. Det var et nyt og spændende felt, som de færreste vidste ret meget om, påpeger han.

− SKF og datidens politikere så vel egentlig ikke potentialet i møllernes betydning som fremtidens grønne energiforsyning. Men de bar over med os, der engagerede sig, og gav os tid og midler, og de har som bekendt ikke fortrudt, lyder det i Per Møllers oplæg til foredraget på Brovst Bibliotek. Torsdagscafé er et samarbejde mellem Lokalhistorisk Forening for Øster Han Herred, Brovst Lokalhistoriske Sognegruppe og Jammerbugt Bibliotekerne. Alle er velkomne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...