Økonomisk: Brovst Borgerforening glæder sig over, at dette års byfest kom ud med overskud

Brovst: Byfesten i Brovst, der løb af stablen i uge 24 over tre dage, kom ud med et overskud. Dette selvom målet for Brovst Borgerforening var at få en fest for byen og ikke nødvendigvis et overskud.

- Det er klart, at der skulle tænkes kreativt, da Brovst Borgerforening ikke, som de tidligere år, modtog sponsoratet fra Sparekassen Vendsyssel Fond på 30.000 kroner, siger formand Heidi Lindstrøm og fortsætter.

- Der var lidt, der skulle indhentes, og hvis ikke, at det var for byfestens hovedsponsor, så var det nok tvivlsomt, om vi havde turde satse på en byfest i år. Som hovedsponsor har Lions nemlig givet et betydende økonomisk bidrag.

Formanden kan derudover konstatere, at det faktisk er lykkedes at nedbringe udgifterne med 60.000 kroner i forhold til sidste år, og det beløb er bestyrelsen i Brovst Borgerforening godt tilfredse med.

- Og det er da i hvert fald noget andet end sidste år, hvor vi kom ud med et mindre underskud, siger Heidi Lindstrøm.

Hun kalkulerer faktisk med et endnu større overskud, hvis man regner bidragene fra de lokale sponsorer med.

- Deres bidrag indgår ikke i byfestens regnskab, men vi ved, at flere af disse sponsorer ikke havde tegnet kontrakt, hvis der ikke var byfest, siger Heidi Lindstrøm.

Hun tør derfor godt antage, at overskuddet faktisk ville være højere, hvis disse sponsorater blev regnet med.

Det positive resultat er ikke noget, som bestyrelsen er kommet sovende til.

Der har været tænkt en ret stram økonomisk styring ind i planlægningen af den syv mand store bestyrelse, mens man samtidig har ønsket at give byen samme standard og tilbud som tidligere år.

- Det synes vi er lykkedes, siger Heidi Lindstrøm.

Sprang over Ladies Night

Arrangementet ”Ladies Night,” var sidste år en stor udgift for Borgerforeningen, og det har ikke har været afholdt i år, fortæller Heidi Lindstrøm.

- I år var der ikke plads til Ladies Night, da der var Tour de Jammerbugt og byens butikker afholdt By Night torsdag aften, forklarer formanden, der dog lover, at der arbejdes på en ”Ladies Night, ” der skal løbe af stablen senere på året.

Endelig er der også en række investeringer fra blandt andet sidste år i form af scener og rekvisitter til Brovst Revyen, der ikke har skulle anskaffes i år.

Nyt tiltag var succes

Et nyt tiltag gavnede både økonomien og sammenholdet:

- Det nye på programmet var ”Spis Sammen,” hvor man kunne købe helstegte kyllinger med tilbehør.

- Her var prisen presset helt i bund, og 140 deltog. Her så vi alt fra børnefamilier til pensionister, og det var præcis det, vi havde tænkt. Der skal være plads til alle, fastslår Heidi Lindstrøm.

- Det var en kæmpe succes, som vi forventer kan fortsætte under byfesten, men måske også som et selvstændigt arrangement fremover, fortsætter hun.

Fortsat fokus på økonomien

Bestyrelsen er da heller ikke færdig med at overveje, hvordan udgifterne kan bringes ned og flere gæster tiltrækkes i fremtiden.

- Det kan sagtens være noget med at overveje de store økonomiske poster, hvor der kan være penge at spare, siger Heidi Lindstrøm, der også håber på, at udgifterne kan nedbringes med flere frivillige hænder.

- Det er klart, at hvis vi ikke er nødt til at købe os til alting, så betyder det også noget for økonomien, siger hun.

- Til gengæld glæder hun sig også over, at opbakningen er stigende fra ikke mindst børnefamilierne, og hun vurderer, at op mod 150 deltog i optoget til børnekarneval.

- Det er godt at se den opbakning, der er - især fra børnefamilierne, siger Heidi Lindstrøm, mens hun pointerer, at billetpriserne ved årets byfest har været fastsat ud fra at udgifterne kun lige var dækket.

- Det er ikke målet, at vi skal tjene på arrangementerne. Målet er blot at have priser, hvor alle kan være med og i sidste ende, at der skabes liv i byen, fortsætter hun.

- Brovst Byfest er ikke for borgerforeningen, den er for hele byen - borgerne, butikkerne og de erhvervsdrivende, samt byens foreninger og klubber, afslutter Heidi Lindstrøm.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...