Onsdag 16. januar serverer Brovst Borgerforening ganske gratis stegt flæsk med persillesovs på Bratskov til dem, der har lyst til at komme og spise med.

Det er dog ikke helt uden bagtanke. Borgerforeningens bestyrelse har nemlig umiddelbart efter den fælles spisning indkaldt til generalforsamling for at få nye folk til at overtage ansvaret for at drive borgerforeningen videre.

- Jeg har selv en datter på fem måneder og har simpelthen ikke tiden til det, fortæller formand for borgerforening, Martin Hauerslev, der samtidig også står med oplevelsen af, at alt det arbejde, han og de øvrige bestyrelsesmedlemmer har lagt i borgerforeningen, har været uden den ønskede effekt.

- Vi har brug for nye kræfter. Og gerne nogen, der måske er på efterløn eller pension - eller hvor børnene er flyttet hjemmefra, fortæller Martin Hauerslev.

I øjeblikket består borgerforeningen primært af unge kvinder og mænd med små børn. Og måske har det været medvirkende til, at sigtet ganske enkelt ikke været helt rigtigt - i hvert fald har der ikke været den opbakning til arrangementerne, som bestyrelsen havde håbet på, fortæller Martin Hauerslev.

Blandt andet derfor - og fordi tiden er knap for børnefamilierne - har flere medlemmer valgt at trække sig.

To af dem var i forvejen på valg, mens to medlemmer har valgt at trække sig før tid. En af dem er formand Martin Hauerslev - og han ærgrer sig over, at det er sådan, tingene har udartet sig.

Årsagen er enkel: Martin Hauerslevs hjerte banker for Brovst og drømmen om, at byens borgere i fællesskab kan udvikle byen, skabe fælles holdepunkter og måske - hvis der kommer penge nok i borgerforeningen - stå for arrangementer, der engang kan være med til at sætte Brovst på landkortet.

Det kommer dog ikke til at være med ham bag roret, den tid er forbi. Men Martin Hauerslev vil gerne være med til at bakke op. For netop opbakningen, viljen til at ville skabe forandring og ønsket om at mødes og tale sammen for at skabe en stærkere sammenhængskraft i byen, er noget, han ikke sådan kan lægge fra sig, blot fordi han lægger formandskasketten fra sig.

- Vi har brug for, at folk bakker op, understreger Martin Hauerslev, der håber på, at folk vil møde op for at være med til at træffe en fælles beslutning om, hvad der skal ske med borgerforeningen i Brovst - om den skal leve eller dø.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...