Hurra: Skovsgård Børnehave og Vuggestue fejrede 23 års fødselsdag og endnu et grønt flag

Sidste fredag fejrede Skovsgård Børnehave og Vuggestue 23-års fødselsdag. Forældrene var inviteret til - sammen med børn og medarbejdere- at fejre dagen. Ved samme lejlighed kunne man for 12. gang hejse Det Grønne flag. Denne handling blev foretaget af Borgmester Mogens Christen Gade.

- Når det nu efter min beregning er 12 gang vi skal hejse det grønne flag, er det jo fordi man her i Skovsgaard Børnehave tænker meget på naturen og miljøet. Præcist som vi gør det i hele Jammerbugt Kommune – hvor vi har en enestående flot natur og en god politik der handler om både at benytte og beskytte vores natur – uanset om vi er børn – unge eller gamle, sagde borgmesteren.

Mogens Gade lykønskede børnehaven med både flag og fødselsdag, og han bemærkede, at opførelsen af Skovsgaard Børnehave blev vedtaget i daværende Brovst Kommunalbestyrelse i 1995.

- På det tidspunkt var jeg formand for socialudvalget, som havde dagpasning/børnepasning under sig.

Borgmesteren huskede også, at han klippede den røde snor sammen med Mathilde, der var et af de første børn i børnehaven.

- Jeg tænker Skovsgaard Børnehave til fulde har levet op til forventningerne – og vi kan i dag fejre 23-års fødselsdag – næsten på dato og et år med status også som Vuggestue, sagde han.

Borgmesterens eget barn har også gået i børnehaven.

- Vores datter Sofie skulle også i Børnehave – efter at have været i dagpleje. Hun var ikke særlig interesseret i at flytte i Børnehave – hun var nærmest imod. Så når nogle af mine politiske kollegaer var hjemme ved os til møder og drillede mig med, at Børnehaven i Skovsgaard kun var fordi jeg boede her – og at den skulle hedde Sofies Minde ja, så protesterede Sofie højlydt. Men hun kom i Børnehave – med en lidt træg start – men blev rigtig glad for at være her, konkluderede han.

Søgt om brugsret til Markedspladsen

Efter Mogens Gades indlæg gik turen til næstformand Pernille Borum Mortensen, som sagde:

- Hvert år når det grønne flag hejses, så bliver vi forældre så stolte. Stolte af, at stedet hvor vores børn tilbringer så mange timer hver uge, passer på naturen og lærer de små om den.

Det er den næste generation der skal redde vores planet, sagde hun.

Hun kunne også fortælle, at bestyrelsen i samarbejde med byens borgerforening har søgt om brugsretten til ”Markedspladsen” lidt længere nede af vejen.

- Vi håber at vi dér rigtig kan få gang i nogle gode projekter omkring naturen, om dyr og planter og om hvor maden kommer fra.

Hun gennemgik derefter planerne for området:

- Vi vil prøve at forvandle en græsplæne til et sted hvor der er rigtig skønt at være for alle byens borgere, for dyr og insekter og for vores skønne børn.

- Vi drømmer om shelters, bålplads, bede, insekthoteller, blomster, frugttræer, pindsvinehjem og buske, og vi håber at I alle vil støtte op om det fantastiske initiativ som det bliver for byen og for vores børn, sagde hun.

Efterfølgende var der ”Grønne godbidder” til gæsterne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...