GJØL-ØLAND: 100-året for dæmningen mellem de to øer blev fejret hele dagen

Gjøl/Øland: Adskillige hundrede mennesker besøgte Gjøl-Øland-Dæmningen lørdag for at være med til at fejre 100-året for forbindelsen mellem de to Limfjordsøer – som de jo var for 100 år siden.

Dagsfesten åbnedes af borgmester Mogens Christen Gade i læ af Gjøl Bjerg – eller det, der er tilbage af det. Ca. halvdelen blev nemlig gravet ud og hældt i fjorden som dæmning, da den blev bygget i sin tid.

Dagen igennem var der gæster på dæmningen og på begge sider af den – i fugletårnet, der var bemandet med naturvejledere i dagens anledning, ved Bjerget, hvor der var plancher, madpakkepavilloner og bespisning med juicebrikker og müsli-stænger – samt frem og tilbage over dæmningen, hvor der dagen igennem var fri transport i hestevogn.

Lidt længere henne, ved Bjerget Gården kunne man besøge værftshallen i gårdens lade, hvor Gøl-Båden er godt på vej til at være færdig-restaureret. Her var der pølser til alle samt mulighed for at gå ombord i båden og se ved selvsyn, hvor langt arbejdet er kommet.

Båd-projektet har netop modtaget endnu tre store fonds-portioner, i alt 375.000 kr, så humøret og optimismen omkring det gode skib var i top.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...