78 indsamlere på gaden til fordel for Kræftens Bekæmpelse

BROVST: Søndag 7. april var en fantastisk dag. Solen skinnede, og tusinder af frivillige besøgte danskerne for at samle ind. Også i Brovst området var det et flot fremmøde af frivillige til Kræftens Bekæmpelses årlige landsindsamling. Brovst området var med til at samle 68.393 kroner ind, der var 78 indsamlere ude på ruterne.

Den lokale indsamlingsleder Susanne Stampe Rasmussen og lokalforeningen er glad og stolt over resultatet.

- Det er imponerende, at så mange valgte at bruge deres søndag på at støtte kræftsagen. Det er bare super godt gået! Og samtidig vil vi gerne sige tak til de mange bidragsydere, siger Susanne Stampe Rasmussen.

På landsplan blev der samlet 33 millioner kroner ind, og formand for Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen glæder sig over det flotte resultat.

- Vi er så taknemmelige over den store folkelige opbakning, som befolkningen har vist igen i år. Det betyder uendeligt meget, at så mange danskere valgte at bruge deres søndag på at samle ind til kræftsagen, siger formand for Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen.

Godt 26.000 frivillige var på gaden med indsamlingsbøtter. De indsamlede penge er med til at gøre en stor forskel. Hver gang der samles 100 kroner ind, går 62 kroner til forskning, 19 kroner til patientstøtte, 16 kroner til forebyggelse og tre kroner til administration.

Indtil videre er pengene fra indsamlingsbøtterne, Mobile Pay og donerede beløb fra erhvervslivet talt op. Oveni kommer det beløb, danskerne har bidraget med via girokort, bankoverførsel og sms. Det tælles op senere.

Især Mobile Pay har hittet i år og brugen af betalingsløsningen er steget med 50 pct. i år. Indsamlingsresultatet på 33 mio. er en fremgang i forhold til sidste år, hvor der på indsamlingsdagen blev optalt 32,4 millioner kroner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...