TREKRONER: Ingolf-stævnet i Trekroner blev igen i år en stor succes. Fredag klokken 16 mødte 83 friske børn og medfølgende voksne og frivillige, hvoraf mange var fra Skovsgaard og Brovst, op ved hallen og sørgede i fællesskab for indkvartering i god ro og orden og fik efterfølgende lidt nem eftermiddagsmad i form af pølsehorn og pizzasnegle, inden det ellers gik løs.

De næste knap 24 timer blev nemlig fyldt med toptunet træning og masser af oplevelser mellem børn, som ikke kendte hinanden på forhånd.

- Der er selvfølgelig en hel del håndboldtræning, men det er sådan indrettet, at der er plads til alle, fortæller Anita Klit, der samtidig forklarer, at selvom håndbolden ganske vist er omdrejningspunktet under stævnet, så handler det i lige så høj grad om det sociale - om mødet med mennesker, man ikke kender i forvejen, og de venskaber, børnene i fællesskab formår at skabe.

De 83 børn kommer nemlig ikke kun fra nærområdet, men fra både Brovst, Skovsgård, Trekroner og Løgstør, hvor klubberne er gode til at støtte op om det lokale initiativ og træde til for at hjælpe for at give børnene en god oplevelse. For det er netop det, det handler om. At have det rart sammen.

- Der skal være plads til det sociale, fortæller Anita Klit, der mener, at stævnets succes netop er forankret i, at der er plads til at have det sjovt og hyggeligt sammen, samtidig med at der bliver spillet og leget på livet løs.

- Når børnene kommer ud i grupper og skal finde sammen med andre, de ikke kender, så oplever vi, at de er rigtig gode til at tage sig af hinanden, fortæller Anita Klit.

Netop de spirende venskaber og den gode stemning er altafgørende for Anita Klit - og selve årsagen til, at hun gang på gang er klar til endnu en omgang med Ingolf-stævnet.

- Jeg synes, det er fantastisk at se, hvordan de finder ud af det hele sammen. Og nok er vi trætte, når det er overstået, men det er det hele værd, fortæller Anita Klit.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...