FODBOLD: I jagten på flere ildsjæle i de lokale fodboldklubber har Jammerbugt Kommune indgået et samarbejde med Dansk Boldspil-Union

JAMMERBUGT: Ved torsdagens prisfest i Sport- og Kulturcenter Brovst blev en ny velfærdsalliance mellem Dansk Boldspil-Union og Jammerbugt Kommune underskrevet.

Alliancen består af kommunen, DBU og DBU Jylland, der sammen vil sikre gode forhold for fodboldens udvikling i Jammerbugt. Aftalen blev underskrevet af DBU’s næstformand, Bent Clausen, formand for DBU Jylland region 1, Kristian Nørgaard Thomsen, borgmester Mogens Gade, kultur- og fritidsudvalgsformand Helle Bak Andreasen og formand for folkeoplysningsudvalget, Flemming Dahl Jensen. - Alliancen indebærer en gensidig forpligtelse for et tæt samarbejde. Kommunen har i samarbejde med DBU udvalgte to indsatsområder. Vi vil fokusere på motionsfodbold for borgere over 60 år i håbet om, at indsatesen kan skaffe flere hænder i klubben. Derudover vil vi kigge på, hvordan vi kan få flere ledere og trænere til klubberne. Her vil vi udvikle et bæredygtigt koncept, som kan holde på drenge- og pigespillere, så de får en rolle i klubben, fortæller Mogens Gade.

Bent Clausen er næstformand for hele DBU og havde taget turen til Brovst for at underskrive aftalen. Han roste Jammerbugt Kommune for initiativet - og de frivillige i lokalet for deres engagement. - Jeg vil sige tak for, at I alle vil være frivillige og hjælpe os med at stille hold og komme ud til kampe. Kommunen er også vigtig. Jeg plejer at sige, at det er foreningernes største sponsor, og tak for det. De hjælper med hallerne og generelt rammerne, så de skal have tak.

- Vi vil have endnu flere ind i de fællesskaber, der er i fodbold og idræt generelt. De frivillige er så vigtige, og vi er glade for, at kommunen vil fokusere på de her unge frivillige. Det er et af de første steder, hvor vi er med til at arbejde med det punkt, siger Bent Clausen.

Den fælles indsats mellem DBU og Jammerbugt Kommune sættes i gang i 2020.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...