Højskoleformiddag med oplæsning og musik

BROVST: Den store, danske eventyrdigter, H.C. Andersen, har som få danske forfattere skrevet og berettet om julen, både i sine eventyr, fortællinger og dagbøger.

Blandt andet giver han i fortællingen om ”Grantræet” det fornemste billede af juletræet og juleaften i et borgerligt hjem i midten af 1800-tallet – en tid, hvor netop julen, som vi kender den i dag, for alvor formes.

Andersen lader desuden sine læsere møde nissen i fx ”Nissen hos spækhøkeren” og bruger også højtiden som kulisse i sine mere mørke og triste historier såsom ”Den lille pige med svovlstikkerne”.

Alle disse historier og beskrivelser er bragt i spil, når den næste højskoleformiddag i Brovst Sognegård onsdag formiddag 28. november finder sted.

På tærsklen til adventstiden vil deltagerne nærme sig julen med disse fortællinger i selskab med kirke- og kulturmedarbejder Per Iversen, der vil læse op af dem.

Det bliver undervejs krydret med skøn musik, som indfanger stemningen stemningerne i historierne, og det står Brovst Kirkes organist, Irina Stetsun Thomsen, for.

Hun vil også spille for til den fællessang, som ligeledes vil præge formiddagens program, bl.a. med jule- og adventssalmer med tekster og melodier af digtere og komponister fra H.C. Andersens samtid, herunder B.S. Ingemann og C.E.F. Weyse, med hvem han havde et nært venskab.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...