Billedkunstner Jonna Adelborg udstiller i påsken

TRANUM: Efter nogle års pause udstiller billedkunster Jonna Adelborg i forbindelse med påsken igen i sit atelier i Tranum. Det markeres med en fernisering skærtorsdag kl. 13.

Jonna Adelborg viser helt nye tuschværker under titlen ”Kaffedrikkende damer på café”.

De viste tuschtegninger er originaler. Tegningerne er udført på papir med pensel og sort tusch – i nogle tilfælde også med 24 karats bladguld.

Om værkerne fortæller Jonna Adelborg:

- Motivmæssigt har jeg bidt mig fast i temaet “Kaffedrikkende damer på café”; quinder, koner, kællinger, madammer. Kort sagt fascinerende væsner af hunkøn.

- Motiverne har den fordel, at de altid kan overraske og at de i den grad er uudtømmelige. Desuden får jeg selv “alibi” for at iagttage og nyde min kaffe. At indfange en karakter, at give hende en sjæl og udstyre hende med en historie, når hun sidder stille “på en ø” og har “helle” med sin kop; - det bliver jeg aldrig træt af, fortæller hun.

- At tegne med pensel og tusch handler om at nå frem til et udtryk, som fanger og fastholder beskuerens blik i kraft af en dristig og spændende penselskrift med fart, nerve og energi og som ser legende let og ubesværet ud. En tuschtegning skal stå på papiret i et kraftfuldt hug- ellers er det en ommer på et nyt papir. Så ja, det kræver mange forsøg og øvelser med pensel og eksperimenteren med form, linjer, teksturer, detaljer, forenklinger og “kiksere”. Det er alle nødvendige forudsætninger for de færdige, udvalgte tuschtegninger, fortæller Jonna Adelborg.

De største tegninger er 70x50cm, de mindste i A5 format (14,8x21cm).

Påskeudstillingen i atelieret på Dybdalsvej 15 i Tranum har åben alle dage i påsken kl. 13.00 – 17.00.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...