Bibliotekerne får mulighed for at øge indsatsen for de yngste

JAMMERBUGT: Kommunen har en pulje på en million kroner til brug til formål som fritidskommune, og Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget har valgt at afsætte 150.000 kroner fra puljen til indkøb af børnebøger.

Jammerbugt Bibliotekerne vil bruge 50.000 kroner til indkøb af pege- og billedbøger til det depot, hvorfra man kører bøgerne ud til dagplejerne og de 0-3 årige samt til daginstitutionerne og de 3-6 årige hver måned.

Det underbygger Jammerbugt Bibliotekernes mål og ønske om at mindske det sproggab, der findes mellem sprogsvage og sprogstærke børn ved skolestart.

Desuden vil bibliotekerne købe 32 nye sprogkufferter til de 0-6 årige for andre 50.000 kroner, som der kommer otte forskellige kufferter på hvert af de fire biblioteker.

Sprogkufferter kan fremme barnets sprogforståelse, rumforståelse, følesans og motorik.

Endelig vil bibliotekerne købe bøger til fritidslæsning til større børn og unge for de sidste 50.000 kroner.

Skoleklasser besøger ofte biblioteket for at finde spændende bøger til læsning i fritiden, og PISA-undersøgelser viser, at børn og unge i Jammerbugt Kommune har brug for et løft i en faglig retning, og læsning i fritiden kan understøtte dette løft.

Det er derfor væsentligt, at der er interessante og læseværdige bøger for større børn og unge på bibliotekerne.

I forvejen har Jammerbugt Bibliotekerne et budget til indkøb af børnebøger på 225.000 kroner om året, og en enkelt børnebog koster cirka 200 kroner i indkøb.

Dermed rækker de 150.000 kroner til indkøb af omkring 500 børnebøger og 32 sprogkufferter til fordeling på fire biblioteker.-tin

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...