Vores Jammerbugt: Basen er fast i Brovst, men kundekredsen er spredt over hele Nordjylland

Brovst: Peter Fruergaard krydser de tatoverede arme og kniber øjnene sammen.

- Jamen, det går godt nok til, at vi kan overleve siger han bestemt.

Og smiler så alligevel ...

For han gider ikke rigtigt sætte tal på, hvordan det går i hans cateringfirma, hvor han leverer mad ud af huset til det meste af Nordjylland.

Men han kan da konstatere, at hans og hustruen Jannis fælles virksomhed Fruen & Kokken søger efter endnu en chauffør og firmaet har fået en større udvidelse af kvadratmeter med blandt andet separate kølerum.

Så må folk tænke, hvad de vil, smiler han skævt.

Den 34-årige kok ved nemlig godt, hvad han står for.

- God, dansk mad, lavet fra bunden med et skvæt af mig selv, siger han og ryster en håndfuld hjemmelavet drys ud over desserten.

- En god dessert er selvfølgelig tilsat lidt salt, bemærker han.

Han startede Fruen & Kokken, fordi han kunne mærke, at han skulle have sit eget.

- Så jeg sagde til Janni, at nu brugte jeg sgu opsparingen, og hun sagde heldigvis ok.

Til gengæld ærer han hende så i firmanavnet:

- Der er ingen i hele verden jeg hellere vil arbejde sammen med end hende, siger han varmt.

Adressen er i Brovst, for selvom hans biler leverer mad til det meste af Nordjylland - ja nogle gange endda længere væk, så skulle hans debut som selvstændig være i Brovst.

- For det er jo lige herovre bagved, jeg kommer fra, konstaterer han.

- Jeg har været både i Frankrig, USA og også arbejdet på nogle af de fine steder.

- Men det her er hjemme, og her kommer min far forbi og diskuterer, hvad der står i avisen og får en kop kaffe. Og min bror, der er tømrer hjælper mig, der ikke kan noget som helst med mine hænder, siger han og peger på de fine træbrætter, som broen har lavet til Peter Fruergaards mad-kreationer.

- Nogen gange er vi bare ren matador, kommer det med et bredt grin.

Hjælp i presset hverdag

Men han er ikke i tvivl om, at han har ramt en niche - blandt andet fordi den tid, hvor man selv stod i køkkenet og svedte over gryderne, når der skulle være fest, er forbi.

Også hverdagen er presset for mange, mener han.

- Vi hjælper folk med at få tid til det, der er vigtigst, når man har fri: familien og børnene, siger familiefaren til tre.

Han kender selv alt for godt til det med at skulle prioritere sin tid - og også huske at få slappet af.

- Heldigvis er det sådan, at der, hvor jeg får de bedste ideer er, når jeg stener foran computeren, ser tv eller slår græs, griner han.

- Og så ellers når jeg prøver mig frem og ”kaster nogen ting i en gryde.”

Og den opskrift anbefaler han også gerne.

- Nede i børnenes børnehave, der ville de gerne lave suppe over bål og spurgte mig, hvordan de skulle gøre det.

- Tøm køleskabet og hæl det i gryden, sagde jeg.

- Børnene var ellevilde, da de kom hjem.

Han er overbevist om, at noget af det, der driver firmaet frem selvfølgelig er hårdt arbejde.

Men det er også det at turde prøve noget nyt - tænke lidt skævt og også gerne udfordre smagsløgene ved at blande nyt og mere klassiske retter, mener han.

- Før kunne ingen lide syltede rødløg ... mega-populært nu, trumfer han.

- Før troede alle, at de unge ville have pizza og fritter, når de skulle feste, men så lavede jeg et tilbud specielt til unge. De har taget rigtigt godt imod det.

Gavtyvsmilet bliver tændt for fuld blus.

- Og ved du hvad: Når andre siger, at jeg skal kalde helstegt pattegris et eller andet smart, så kalder jeg det lige det lige præcis, hvad det er:

Grisebasse!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...