Vokseværk: Konceptet udvides desuden med en fastholdelsespakke. Der er ansøgningsfrist 10. januar

TReKRONER: Trekroner-området kom på alles læber, da området lancerede en ide om, at en tilflytterfamilie kunne bo gratis på prøve i en tre måneders periode.

Endda samtidig med, at familien fik tildelt gratis bil, mulighed for at dyrke idræt, havehjælp og børnepasning.

Konceptet kom vidt omkring i Danmark, og familier fra både Aalborg, København og Holland har afprøvet ideen, siden den blev lanceret for første gang i 2015.

Her var tale om en bosætningskampagne, som var nyskabende og bragte så meget opmærksomhed med sig, at området samtidig blev Danmarksmester i Landdistriktsudvikling i 2016, da initiativtagerne blev tildelt titlen Årets Landsby 2016 af Landdistrikternes Fællesråd.

Det fortæller Anne Nørh Ringgren, idemageren bag Landsby på prøve konceptet.

Udvidet version

Holdet bag konceptet tøver derfor heller ikke med at prøve en udvidet version.

Landsbyklyngen, der består af seks mindre landsbyer i Jammerbugt Kommune, er igen gået sammen om at skabe motivation for bosætning i de små landsbyer, og denne gang sker det med en udvidet version af Landsby på prøve konceptet.

Den udvidede version betyder, at det ikke kun er et hus og en familie, der søges efter til at flytte ind i prøveperioden.

- Denne gang er der i stedet fire huse i spil, og der søges derfor efter fire motiverede familier, som ønsker gratis og uforpligtende at bo på prøve i området, fortæller Anne Nøhr Ringgren.

Hun understreger dog, at det kun er til 1. præmien, at der er bil med i de tre måneder, men ellers er det hovedsageligt – lige bortset fra et weekendophold, nogle lokale råvarer og gavekurve - det samme indhold i de fire pakker.

Desuden har familier også mulighed for at pleje særinteresser i form af gratis havneleje til båd i Haverslev Havn og gratis staldleje/adgang til ridehus, fortæller hun.

Motivationen for projektet er ganske enkelt:

- Vi har nogle tomme huse rundt omkring i landsbyerne, og dem vil vi gerne hjælpe med at fylde, siger Anne Nøhr Ringgren.

Hun fortsætter:

- Det vil være dejligt, at der kommer lys i vinduerne og flere børn i skolen og idrætsforeningen, og i stedet for bare at have vores ene permanente tilflytterhus på Skolevænget 4 i Trekroner, så er der indgået aftale med ejere af huse i både Bonderup, Skræm og Haverslev, som enten har husene til udleje eller til salg.

Anne Nøhr Ringgren ser optimistisk, men også med spænding på udvidelsen af konceptet.

- Hidtil er vi lykkedes med at finde familier til konceptet, men vi er lidt spændte på, om vi kan være så heldige at finde fire nye familier, der har lyst til at prøve vores landsbyområde af og få øje på de særkender og herligheder, som vi står for i Trekroner-området, siger hun.

Fastholdelsespakke til tilflyttere

Noget nyt i konceptet er også lanceringen af en ”fastholdelsespakke”.

Det er en pakke, der er sammensat i tilfælde af, at en familie vælger at købe hus og blive i området efter prøveperiodens ophør. Indholdet i pakken er håndværkerhjælp, rengøring eller måske gratis hvidevarer, flyttehjælp eller endda en gris – parteret og klar til fryseren.

Her kan familien, der vælger at blive i området efter de tre måneder vælge tre ting fra listen, som de ønsker at gøre brug af eller få tildelt.

Samtidig bliver der arrangeret spis-sammen aktiviteter med andre prøvefamilier i området, og er der interesse for det, kan familien også blive budt på middag hos en lokal familie, som kan hjælpe til med at den nytilflyttede familie kommer godt på plads og svarer på opståede spørgsmål, forklarer Anne Nøhr Ringgren.

- Fastholdelsespakken er også et nyt tiltag i konceptet. Det er blevet lavet for at synliggøre, at vi faktisk går langt for at hjælpe nye familier godt på plads i vores område, men også gerne vil ”belønne” deres motivation for at flytte hertil, siger Anne Nøhr Ringgren.

Ansøgning hurtigt

Interesserede familier skal sende en motiveret ansøgning senest 10. januar 2020 for at komme i betragtning til Landsby på prøve. Ansøgningen stiles til Liv i By og Skole Trekroner c/o Trekroner Landsbycenter, Att.: Kim Thomsen, Mail: trekroner.landsbycenter@mail.dk.

Udvælgelsen af familier sker i Samrådet Liv i By og Skole i Trekroner, og de udvalgte vil blive kontaktet umiddelbart efter ansøgningsfristens udløb. oplyser Anne Nøhr Ringgren.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...