Videre til landsfinalen og konkurrencen om 100.000 kroner

JAMMERBUGT: Med 46 procent af alle de afgivne stemmer har Lykkeliga for andet år i træk vundet den nordjyske afstemning i konkurrencen om Danskernes Idrætspris

Dermed er idrætsinitiativet videre til den landsdækkende semifinale og med i konkurrencen om 100.000 kroner.

Lykkeliga er for håndboldhold med børn med udviklingshandicap og deres familier, og den breder sig som ringe i vandet med nu 34 klubber i Danmark plus Grønland og Færøerne - alt sammen startet i Aalborg af Rikke Nielsen.

Bag prisen står e-boks, DR P4 og Danmarks Idrætsforbund (DIF), og den hylder de projekter, initiativer og ideer, der er med til at styrke fællesskabet og glæden ved at bevæge sig eller være aktiv i en forening.

Med førstepladsen går Lykkeliga sammen med syv andre regionale vindere fra resten af landet videre til semifinalen, hvor bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund udvælger tre finalister og herefter kårer vinderen. Vinderen af Danskernes Idrætspris offentliggøres ved DR’s show SPORT 2018, som sendes 5. januar 2019.

- Det er et eksempel på et initiativ fra en enkeltperson, der rammer direkte ned i et behov. Ikke kun i Danmark, men også mange steder i udlandet, lyder dommerpanelets begrundelse for, at netop Lykkeliga gik videre i konkurrencen.

De to øvrige idrætsprojekter, der kunne stemmes på, var Aalborg Seniorsport og Rørbæk Idrætsforening.

I alt var 16.803 inde og stemme.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...