Det var en tryllebundet forsamling, der ved den seneste højskoleformiddag i Brovst Sognegård hørte Hans Wendelboe Bøcher, Horne, fortælle den yderst medrivende fortælling om Mogens Uhrenholt, der i begyndelsen af 1900-tallet tog turen fra Øster Uttrup til først USA, siden Nigeria for her at blive en af de første missionærer i landet.

Med en imponerende billedside, bestående af bl.a. gamle fotos og film og vist frem på sognegårdens lærred, kunne tilhørerne føle, at de næsten var med på rejserne selv.

Hans Wendelboe fortalte med stor iver og engagement, og det var tydeligt at fornemme, at der ligger stor lidenskab bag foredraget, der bærer titlen ”Manden, konen og missionen”. Det er da også blevet til på baggrund af en stor research, bl.a. i danske og amerikanske arkiver. Som en ekstra dimension i fortællingen kunne Hans Wendelboe undervejs fremvise flere originale effekter, bl.a. Uhrenholts gevær fra missionsstationen i Nigeria og en teglsten, brændt samme sted og brugt til opførelsen af en lægeklinik.

Denne sæsons højskoleformiddage slutter med næste arrangement, som finder sted onsdag 20. marts. En kendt radiostemme lægger her vejen forbi, nemlig Frode Muldkjær, der fortæller under overskriften ”Håndholdte øjeblikke med fællessang”.

Efter dette foredrag er der i øvrigt generalforsamling i foreningen bag højskoleformiddagene.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...