PERMANENT: Jens Hjarsbæk Hessellund Rasmussen har efter seks år som selvstændig opbygget fundamentet for en alsidig virksomhed, der står på flere ben

BROVST: Efter et års tid med outlet i den tidligere modeforretning på hjørnet af Jernbanegade og Østergade i Brovst har 44-årige Jens Hjarsbæk Hessellund Rasmussen nu gjort sit initiativ med butikken Designers Garden permanent.

Den nyindrettede butik blev præsenteret for offentligheden ved Black Friday og byens juletræstænding, hvor der også åbnede en ny SPAR-købmand i nabohuset. Så der var masser af opmærksomhed om nyskabelsen, hvor naturen er flyttet indenfor i form af lækkert kunsthåndværk i træ og tekstiler.

Jens Hjarsbæk har ansat søsteren Margrethe som souschef i butikken, hvor de ud over at skabe et univers af egne designs også gerne vil invitere andre kunstnere og kunsthåndværkere til et samarbejde om udstilling og salg. Desuden har de forhandling af kendte mærker »med noget særligt på hjerte« såsom bæredygtigt strik fra Muse Knitwear, ligesom der til foråret kommer hørvarer fra Dalia i reolerne.

− Navnet »Designers Garden« siger det hele. En vækst af håndværk inspireret af naturens egne materialer, lyder det fra søskendeparret, som voksende op i Tranum Klit, hvor faderen, Rasmus Hjarsbæk Rasmussen, var klitplantør – i øvrigt den sidste med denne titel i Danmark!

Mens faderen lærte dem kærlighed til naturen, fik de det kreative islæt fra deres mor, Karen Rasmussen, som lærte børnene at tænke i bæredygtighed, længe før dette begreb kom i ordbogen.

Inspirationen fra forældrene sætter sit tydelige spor i idéen bag Designers Garden, hvor Jens nu kan udstille og sælge sine egne plankeborde og andre træmøbler, og hvor beklædningsdesigneren Margrethe kommer ind i billedet med en linje af overgangsjakker, ponchoer og puder, som hun og broderen har udviklet sammen.

Det sker med baggrund i Uldkompagniet.dk, som søskendeparret driver i fællesskab med base på Jens’ hjemadresse, Sønderkær 10 på Øland. Her har de udviklet deres tekstillinje, og herfra har de opbygget et forhandlernetværk, som især har hjemme langs Vestkysten.

Tøj og puder bliver produceret i Bulgarien, men i tråd med deres bæredygtighedsprincip samler de så meget som muligt til de enkelte transporter frem og tilbage. I den nye butik indretter Margrethe et hjørne, hvor hun kan arbejde med udvikling af sine mønstre, samtidig med at hun passer kunderne og lytter sig ind til deres ønsker.

Samtidig driver Jens et andet firma – Skovmand & Co. – sammen med engelskfødte Alec Butcher, hvor de udfører opgaver inden for skovdrift, træfældning og træpleje såsom topkapning.

Plankebordene, som Jens nu udstiller i sin nye butik i Jernbanegade 2, er udført af træ, som han ikke nænnede at save i brænde, men i stedet skar op og satte til lagring for nogle år siden.

Indtil 2013 var Jens skovmand på Oxholm Gods, hvorefter han valgte en ny og afvekslende tilværelse som selvstændig. Han er gift med Birgitte, og parret har tre sønner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...