Klar til 50.000 årlige besøg og modtagelse af 40 typer affald

BROVST: Fredag 30. november kl. 12.00 inviterer Jammerbugt Kommune til indvielse af en forvandlet Brovst Genbrugsplads, som efterfølgende er klar til brug.

Der er blevet flyttet og bygget og hamret og banket på Brovst Genbrugsplads det meste af 2018.

Siden oktober har pladsen været helt lukket for borgerne, mens maskiner og håndværkere har knoklet for at gøre pladsen klar til åbning. Når portene til den nye genbrugsplads åbnes, møder borgerne en noget anden virkelighed end før ombygningen.

Den nye Brovst Genbrugsplads har et helt nyt hævet plateau med nedsænkede containere, en bygning til mandskab, særligt affald og genbrugsting, og den gamle containerplads er forvandlet til en ny plads til haveaffald.

- Det er et kæmpe projekt, og det har ikke været nemt hele vejen. For eksempel var undergrunden ikke ideel, da vi gik i gang, så vi har lagt 14.000 kubikmeter sand på, for at gøre den fast nok til byggeriet. Men det er besværet værd, og vi er stolte af, at det er gået så gnidningsfrit, og at pladsen er færdig til tiden, siger projektleder Tom Hansen fra Jammerbugt Kommune.

Der er sket en kæmpe forvandling, og den nye plads bliver nærmest en tro kopi af pladsen i Pandrup, der stod færdig i 2015. Borgere vil kunne aflevere over 40 forskellige typer affald, og Jammerbugt Kommune regner med, at pladsen får over 50.000 årlige besøg.

Der er bevilliget 22,3 millioner kroner til projektet, og budgettet er overholdt, og projektet er en del af kommunens plan om at sikre moderne genbrugspladser med fokus på brugervenlighed og miljø.

I 2019 begynder moderniseringen af Aabybro Genbrugsplads.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...