Skøtts Kapel og Øland Show Band sørger for populære toner

TORSLEV: Kirkekomponisterne får stort set lov at holde fri, når der onsdag 8. maj indbydes til Blæserbattle i Torslev Kirke. I stedet er det blues og gospel og toner fra Glen Miller, The Beatles, Kim Larsen og Bent Fabricius Bjerre, der kommer til at fylde kirkerummet.

Det er Skøtts Kapel og Øland Show Band, der spiller op til en fornøjelig swingende aften i Torslev Kirke, hvor de to orkestre vil underholde på skift og også vil spille sammen.

Henrik Leding Skøtt, der er organist ved Torslev og Øster Svenstrup kirker, oprettede for 11 år siden Skøtts Kapel, også kaldet Kirkeblæserne.

De syv musikere øver hver tirsdag aften i præstegården i Skovsgård og spiller jævnligt til kirkelige begivenheder. Orkestret er så vidt vides det eneste brassband her i landet, som er tilknyttet en kirke.

To af musikerne i Skøtts Kapel oprettede for tre år siden Øland Show Band, der består af 18 musikere og ledes af Jørgen Henrik Nielsen. Fire af musikerne i Skøtts Kapel spiller også i Øland Show Band, så de skal ved koncerten spille samtlige numre og får således en travl aften.

Henrik Leding Skøtt har flere gange gennem årene taget initiativ til Blæserbattle, senest med Flyvestation Aalborgs Brassband og Vendsyssel Symfoniorkester.

Koncerten onsdag 8. maj begynder kl. 19.30, og der er fri entré.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...