Asylcentret i Tranum kan blive til vandrehjem med naturformidling

TRANUM: Efter planen skal Tranum Asylcenter lukke per 1. april, og derfor er de første tanker om centrets fremtid allerede begyndt at rumstere.

- Vi ved endnu ikke, hvad det skal bruges til. Men vi har nogle overvejelser om, at det kan benyttes som et vandrehjem og samtidig byde på formidling af naturen, siger borgmester Mogens Chr. Gade (V).

Han tilføjer, at det er planen at samle en gruppe borgere for at høre, om der er ideer fra den front, ligesom det kan komme på tale at inddrage folk fra turistbranchen for at høre deres input om en mulig fremtid for centret.

- Med et vandrehjem får vi endnu en overnatningsmulighed i Jammerbugt. Desuden ligger centret jo klods op ad Fosdalen, som er med i Danmarks Naturkanon og dermed er et af de 15 mest fantastiske naturområder i kongeriget, siger Mogens Chr. Gade.

- Derfor er det oplagt at inddrage naturen i centrets fremtid, og der er ingen tvivl om, at det er naturen, der driver turismen og bosætningen i Jammerbugt, siger borgmesteren.

Umiddelbart er der ingen plan om straks at udbyde centret til salg, men det kan komme på tale på sigt i form af at være vandrehjem - eller blive forpagtet ud.

Mogens Chr. Gade påpeger, at centret allerede nu har på køkken- og badefaciliteter, sengepladser samt wi-fi.

- Såfremt det skal være et vandrehjem, så skal det selvfølgelig først renoveres og bygges om, men det bør vi nok kunne finde penge til, siger Mogens Chr. Gade.

Udlændingestyrelsen ejer en del af centret, men det ventes kommunen at overtage, som den ejer hele centret.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...