FORANDRINGSPROJEKT: »Cykeltur for det gode liv« er igen ved at være klar til at cykle fra Jammerbugt til København

JAMMERBUGT: 25 børn i alderen 10-14 år fra hele Jammerbugt har nu trænet i tre måneder sammen med 20 frivillige og været på to weekendophold i Ønskeland på Øland.

De er dermed klar til at tage den 300 kilometer lange tur fra Jammerbugt til København på cykel i dagene frem til 3. juli. Ud over de nævnte 25 børn, som er nye cyklister på turen, deltager 14 af de børn, som cyklede med til København sidste år. De er i år rollemodeller for de nye børn og hjælper med træningen, ligesom de deltager i Tour de Jammerbugt.

Cykelbørnene har indtil nu deltaget i Tour de Jammerbugt tre gange. Turen fra Attrup til Fjerritslev i etape 3 foregik i regnvejr, men trods denne udfordring var både børn og frivillige i højt humør, da de kom i mål.

− En af projektets idéer er netop at kunne klare modvind og regnvejr og det uventede. Derfor var det velkomment med lidt regnvejr til træningen, fortæller Jens Sørensen, der medvirker på vegne af Familiestøtten i Jammerbugt Provsti og var blandt initiativtagerne sidste år.

− Vi glæder os til turen, hvor vi skal bevise, at vi har gjort os umage med at komme i træning og vise, at vi kan nå et mål sammen, fastslår Jens Sørensen.

Projektets målgruppe er børn, der kæmper med eksempelvis overvægt, ensomhed eller lavt selvværd og ønsker at få skabt forandring i deres liv. Børnene indstilles gennem skolen eller andre kontaktpersoner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...