TRADITION: Jammerbugt Flettekreds holdt pilefestival for 13. gang med masser af besøgende i parken ved Bratskov i Brovst

BROVST: Parken ved herregården Bratskov tog sig ud fra sin smukkeste side, da Jammerbugt Flettekreds åbnede lørdagens pilefestival, og de mange besøgende begyndte at indfinde sig. Parken var som en idyllisk oase, der gav anledning til mangen en hyggelig snak.

De talrige udstillere havde opstillet pavilloner, der gav behagelig skygge, når der skulle slås en handel af, eller interesserede gæster gerne ville vide mere om kunsten at flette med pil.

Festivalens boder bød overvejende på færdige produkter, mens enkelte udstillere gav publikum anledning til at følge med i fletteprocessen.

Rundt om på pladsen var der også flotte, blankpolerede veterankøretøjer at beundre, ligesom der var mulighed for at købe is og forfriskninger. Og hvis man benyttede adgangen gennem Bratskovs pikstensbelagte gårdsplads, var der endvidere anledning til at kigge indenfor og opleve herregårdens smukke sale.

− Det er 13. gang, vi holder pilefestival her på Bratskov, fortæller Ingrid Plejdrup, der er bestyrelsesmedlem i Jammerbugt Flettekreds. Kun en sjælden gang har det været nødvendigt at flytte arrangementet på grund af dårligt vejr.

De 43 medlemmer af Jammerbugt Flettekreds – heraf et par enkelte mænd − mødes den første lørdag i måneden i sløjdlokalet på Brovst Skole, dog undtagen juli og august.

− En gang imellem rykker vi ud af vore lokaler og holder eksempelvis en fletteweekend på Naturcenter Fosdalen, hvor vi også overnatter og hygger os, tilføjer Ingrid Plejdrup.

Pilefestivalen finder altid sted den sidste lørdag i juli.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...