HØJSÆSON: 29-årig direktør har nok at se til - og gør klar til formel overtagelse af Rævhede Naturprodukter

AABYBRO: Der er stor travlhed hos Rævhede Naturprodukter ved vores besøg kort inden jul. Der bliver nemlig - lidt utraditionelt - lavet traditionel sylte i lange baner.

- Det er faktisk nyt for os at lave sylte på almindelig gris - men vi kommer jo nok til også til at lave en del af den i det næste års tid.

Den 29-årige direktør Rune L. Havgaard kan næsten ikke lade være med at smile, når han taler om sylten - og det skyldes formentlig, at den i øjeblikket trækker en del kunder til gårdbutikken, der ligger et par kilometer vest for Aabybro. Rævhede Naturprodukters sylte er nemlig for kort tid siden kåret som Nordjyllands bedste - af Nordjyllands Slagtermesterforening.

- Det er både private kunder og også restauranterne, der efterspørger sylten, og det skyldes jo, at folk har hørt, at vi har vundet.

Rævhede Naturprodukter har ifølge Rune L. Havgaard ”langt over 400 varenumre”. Da virksomheden startede tilbage i 1985 var der fokus på kød fra traditionelt dansk hjortevildt. Men i dag sælges der også kød fra eksotiske dyr som bison, krokodille og klapperslange.

- Vi gør meget i specielle ting - og der skal gerne være lidt kant på det hele, siger Rune L. Havgaard.

- Men måske er det faktisk også det, der gør, at vi har vundet sylte-konkurrencen. Kriterierne var jo ens, men når vi tænker, er det ofte lidt anderledes end andre.

Opskriften på ”Nordjyllands Bedste Sylte” vil Rune L. Havgaard ikke ud med.

- Opskriften er hemmelig. Men det er ingredienserne ikke, fortæller han.

Der er primært brugt nakke, men dog også bov og bryst fra grisen - og derudover er suppen smagt til med løg, laurbærblade og peber.

- Der er fatisk ikke så meget hokus pokus. Vi har brugt ualmindelig meget tid på at smage suppen til - og noget af det, vi fik at vide, var da også, at den var godt krydret, fortæller Rune L. Havgaard.

Hvorfor deltog I i den her konkurrence, når traditionel sylte normalt ikke er noget, I laver?

- Det er egentlig ikke for vores egen skyld. Men jeg sidder i bestyrelsen for Nordjyllands Slagtermesterforening, og vi kan se, at der bliver færre og færre slagtermestre fra år til år. Men jeg synes, at det ville være en skam, hvis vi glemmer traditionelle ting som eksempelvis sylte. Så derfor vil jeg gerne kæmpe for, at folk benytter sig af slagtere, der laver de her traditionelle ting - for ellers forsvinder håndværket simpelthen på et tidspunkt.

Når nytåret er passeret, tager den 29-årige direktør i øvrigt et stort skridt i forhold til at overtage den virksomhed, som hans far Jimmy i 1985 grundlagde.

- Min far blev 60 år i sommer, og ved den lejlighed blev jeg direktør. Men det reelle ejerskifte sker fra 1. januar.

- Vi har brugt de seneste fem år på at lave hans forretning om til min forretning. Men i bund og grund er der ikke så meget, der er anderledes.

Rune L. Havgaard har hus i Aabybro med sin kone og to børn - mens forældrene bliver boende på gården ved virksomheden.

- Og både min mor og min far vil være ansat hos mig i de næste fem år.

Selv om meget på de indre linjer altså kommer til at køre på samme måde - så er der dog en del, der ændrer sig udadtil.

- Det specielle er, at vi markerer generationsskiftet med nyt logo og nyt navn. Den primære årsag er, at ”Rævhede Naturprodukter” med en hjort i logoet ikke længere er retvisende. For vi laver i dag så meget andet end vildt.

- Så vi dropper ”naturprodukter” i navnet - og så kommer vi nok i stedet til at køre en række forskellige brands eller produktlinjer - som eksempelvis Rævhede Char-cutteri eller Rævhede Vildt. Så alt vil få nyt logo og nyt udseende, forklarer han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...