JULEGAVE: SE Vækstpulje Nyfors bevilger næsten 30.000 kroner til indkøb af teknisk udstyr til de populære sangaftener ved Havbådehuset i Slettestrand

SLETTESTRAND: Nu får sommerens sangaftener ved Havbådehuset i Slettestrand et løft i form af økonomisk støtte til indkøb af lydudstyr.

Det sker med 29.850 kroner fra SE Vækstpulje Nyfors, som hermed påskønner den store folkelige succes, som er bygget op gennem de seneste seks år af et bredt udsnit af egnens foreningsliv.

Siden starten i 2013 har der været inviteret til Sange ved havet hver tirsdag i juli, og fra 2019 er arrangementet udvidet med to gange fællessang i Klim Kalkovn, henholdsvis som indledning og afslutning på sæsonen.

Sange ved havet arrangeres af Udvikling Han Herred, Destination Slettestrand-Svinkløv, Han Herred Havbåde, Hjortdal Beboerforening, Hjortdal Menighedsråd, Kulturforeningen Tinghuset, Vester Thorup Højskole, Klim Kalkovn og Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred, og et stort antal frivillige er involveret i den praktiske afvikling samt musikalsk ledsagelse og underholdning.

Hidtil har de ulønnede musikere stillet deres eget udstyr til rådighed kvit og frit:

− Men det er en uholdbar løsning i længden, da musikerne også selv skal bruge deres udstyr hen over sommeren, forklarer Per Gregersen, der er formand for Kulturforeningen Tinghuset og selv medvirker som pianist ved Slettestrand.

− Derfor er der et stort behov for et permanent lydanlæg, som kan anvendes ved arrangementerne og desuden udlånes til de foreninger, som står bag Sange ved Havet, når det ikke er i brug om sommeren.

Sange ved havet samler ofte omkring 30o deltagere på en enkelt aften og er dermed blevet et mødested og en aktivitet, som fremmer mødet mellem lokalbefolkningen og egnens mange sommergæster.

Slettestrand er valgt som det oplagte mødested, fordi der færdes rigtig mange mennesker i miljøet omkring det tidligere fiskersamfund med de mange hoteller og sommerhuse, stranden og Han Herred Havbåde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...