25 deltagere fik motion, samvær og fællesskab

BROVST: Tirsdag havde Brovst Seniorklub premiere på Aktiv Tirsdag, hvor 25 omklædte deltagere i den modne alder havde fokus på motion og balance.

Under kyndig vejledning af Instruktør Maria Fage blev der både løbet, hoppet og lavet knæbøjninger, og alle muskelgrupper blev gennemarbejdet.

- Når man bliver ældre, er det ekstra vigtigt at træne sine muskler og led og holde sig i gang, sagde Maria Fage til deltagerne, mens hun instruerede dem.

En af deltagerne, Karsten Høgh fra Brovst, havde samlet en flok fra det gamle herregymnastikhold, og de gik aktivt til sagen.

- Man kan godt mærke, det er flere år siden, vi sidst gik til gymnastik, sagde han og tørrede sveden af panden.

Sammen med Gert Pedersen har Karsten Høgh været initiativtagere til de aktive tirsdage, som er planlagt hver tirsdag foreløbigt indtil udgangen af maj.

- Det er ikke meningen, at det kun er fitness, der skal foregå, sagde Gert Pedersen.

- Hvis der er nogle der vil spille tæppecurling eller badminton, så er der også mulighed for de, tilføjer han.

Hver gang sluttes der af med snak, kortspil, strikketøj, samt en kop kaffe og et rundstykke, og alle er velkomne, uanset om man vil kigge på eller deltage aktivt.

På sigt håber initiativtagerne at samle mange af de smågrupper, der laver forskellig motion rundt omkring, og få samlet en stor flok under mottoet: Skal Vi Gøre Det Sammen?

- Indtil videre er vi indendørs, men når vejret bliver bedre, så er der også mulighed for gå- eller cykelture, petanque eller noget helt fjerde, sluttede Gert Pedersen og kiggede på de kortspillere, som denne tirsdag vist mest fik motioneret armen, når der skulle blandes kort.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...