Mogens Uhrenholt missionshistorie fortælles på Brovst Sognegård

BROVST: Når næste højskoleformiddag finder sted i Brovst Sognegård onsdag formiddag 27. februar, bliver der tale om et fornøjeligt gensyn med Hans Wendelboe Bøcher, der tilbage i november 2017 i selskab med organist Jens Mathiasen også besøgte højskoleformiddagene.

Den gang handlede det om at synge julen ind af karsken bælg, men under overskriften ”Manden, konen og missionen” udruller Hans Wendelboe Bøcher nu i stedet og på egen hånd den medrivende fortælling om den unge landmandssøn Mogens Uhrenholt fra Øster Uttrup ved Aalborg.

Mogens Uhrenholt rejste i 1902 til USA, hvor han uddannede sig som læge. Men inden da nåede han at miste både sin kone og (mindst) et barn. Fjorten år senere rejste han nygift ud som en af de første missionærer til Nigeria og byggede her – på bare ti måneder og sammen med sin nye kone Eline – en missionsstation med to kirker, en skole, 35 patientboliger og et hospital af mursten.

Hans Wendelboe Bøchers foredrag, der undervejs suppleres med video og billeder, er blevet til gennem flere rejser til Nigeria og en intensiv research i danske og udenlandske arkiver. ”Manden, konen og missionen” bliver på den måde en levende fortælling om to almindelige mennesker med helt ualmindelige liv.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...