60 repræsentanter fra foreningslivet drøftede fremtiden

BROVST: Tirsdag 27. november satte 60 repræsentanter fra handelsstandsforeningen, borgerforeningen, foreningslivet, erhvervslivet i Brovst samt Vækst Jammerbugt hinanden stævne for i fællesskab at styrke og udvikle Brovst til et attraktivt sted at bo, leve og drive virksomhed i dag og i fremtiden.

Overskriften var ”Sammen skaber vi fremtidens Brovst”, og de mange muligheder, som byen rummer, var omdrejningspunktet for initiativtagernes ønske om at bringe de mange interessenter sammen.

- Brovst by har store potentialer samt et stærkt foreningsliv og et rigt forretnings- og erhvervsliv. Derfor er det glædeligt, at så mange bakker op og har lyst til at være med til at udvikle byen i en positiv retning, siger Morten Brix, en af initiativtagerne.

Helle Bak Andreasen og Bo Kølby Nielsen bød velkommen til mødet, der bød på flere inspirerende oplæg.

Steffen Damsgaard fra Landdistrikternes Fællesråd kom med eksempler på vellykkede detailudviklingstiltag fra andre byer herunder en årlig ”Køb lokalt dag”, som Brovst kunne lade sig inspirere af.

Derudover var der besøg af Peter Dahl, som gav et indblik i den udvikling Blokhus-Hune området har gennemgået de seneste 10 år samt hvilket betydning fællesskabet og det frivillige arbejde havde haft for denne positive udvikling.

Brovst står i nær fremtid over for flere offentlige investeringer i infrastrukturen og i byens rum.

Derfor kunne Keld Agerbo fra kommunens planafdeling synliggøre de mange tiltag, som allerede er realiseret i Brovst samt give bud på hvilke ting, der kan sættes i gang fremadrettet.

Gruppedrøftelserne mundede ud i konkrete forslag til at styrke samarbejdet på tværs af byens borgere, foreninger og erhvervsliv, så man sammen kan løfte arrangementer, der kan brande Brovst som en attraktiv by både i forhold til bosætning og handelsliv.

Næste skridt er at arbejde videre med disse idéer i et nedsat udvalg, og derefter er der til endnu et møde i starten af 2019.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...