Tobias Vangsted Thomsen flytter i det nye år til England for at jagte en drøm, der glippede tidligere i karrieren

TRANUM: Det var tæt på for Tobias Vangsted Thomsen tilbage i 2015. Efter at have rundet speedwaylandsholdet ringede landstræneren til køreren fra Tranum. Der var interesse for ham i England.

Det hele var planlagt, og Tobias Vangsted Thomsen var ikke lang tid fra at tage til Petersborough for at se på klubben og vise sig selv frem. Men så gik det galt.

- Der var en, der kørte frontalt ind i mig i et løb. Jeg brækkede håndleddet, og så var det ligesom ovre den sæson, fortæller Tobias Vangsted Thomsen.

Besøget i England blev aflyst, og han måtte vente til den næste sæson for at bevise sig igen. Men præstationerne var svingende. I 2017 løb han igen ind i skader og brækkede knogler.

Men 2018 har så været året, hvor køreren fra Brovst Speedway Club endelig viste sit niveau. Det gjorde han i sådan en grad, at den lokale speedwayklub i Birmingham har givet ham en kontrakt.

- Det er min drøm, og jeg har kæmpet for det siden dengang. Hvis jeg får resultaterne derovre, så kan det åbne op for et godt liv i speedway. Jeg har lidt et tunnelsyn på det område. Speedway er det eneste, jeg vil, og jeg kender ikke andet end den verden, fortæller han.

Tobias Vangsted Thomsen kommer til at bo hos en lokal familie i Birmingham og gennem sæsonen køre to til tre gange om ugen. Dermed skal han ikke være ret meget i Danmark.

Turene hjem bliver kun i forbindelse med DM-kvalifikation og Superligaen i det danske, hvor han i år har repræsenteret Region Varde. Men ellers bliver tilværelsen i England.

- Jeg bliver hovedsagligt derovre for at spare på pengene. Pengene er små, når man er professionel på fuld tid på første år. Jeg bliver lønnet efter de point, som jeg kører hjem, og det kan lige svare sig økonomisk til at betale grej og fokusere på speedway, lyder det fra ham.

De seneste år har speedwaykøreren fra Tranum været automekaniker for at få det hele til at løbe rundt. Men nu skal alle indtægterne altså hentes direkte gennem motorsporten.

- Min plan er at bygge niveauet og lønnen op, så jeg kan fortsætte som professionel efter sæsonen. Hvis jeg får gode resultater i England, så kan det åbne op for andre ligaer, hvor det rigtig begynder at ringe, siger den 24-årige.

Han drømmer for eksempel om at komme til den polske liga, hvor det danske speedwayikon Nicki Pedersen har skabt sig et navn. Det er et skridt op fra England.

Nu bliver fokus på at få nogle cykler til Birmingham, som skal stå klar til køreren derovre. Der skal også sættes værksted op både i England og i Nordjylland, så der er mulighed for at køre begge steder gennem året. Til marts står den så på en primær tilværelse i Birmingham.

Tobias Vangsted Thomsen skal repræsentere Brovst Speedway Club i enkelte hjemmebaneløb i 2019.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...