SPÆNDENDE: Der var masser af inspiration og latter, da folk fra butikker i hele kommunen mødtes for at snakke om udvikling - de fik masser af gode idéer med hjem

Tirsdag aften mødtes repræsentanter fra detailhandlen i hele Jammerbugt Kommune til fælles inspirationsmøde i Sport og Kulturcenter Brovst. Det blev en skelsættende aften som vakte både latter og eftertanke hos tilhørerne.

Som aftenens helt store indslag havde Jammerbugt Kommune nemlig bedt iværksætter Mikkel Pii fra RCC samt stifter og ejer af Coolshop, Mark Nielsen, om at komme med gode, konstruktive oplæg til, hvordan man som lokal erhvervsdrivende i detailbranchen i Jammerbugt Kommune kan optimere salget lokalt og måske opgradere butikken med en webshop, så man kan få en bid af handlen nationalt.

Men det var ikke Mark Nielsen fra Coolshop, der dukkede op. Ganske uventet havde hans kollega, Jakob Riisgaard, fået tid til at komme forbi og byttede derfor plads med sin Coolshop-kollega. Det gav bonus, for den kendte erhvervsmand diskede ikke kun op med gode råd men også lattervækkende anekdoter, der fik tilskuerne til at vågne op, hvis de skulle risikere at døse lidt hen.

- Han er meget bramfri og komfortabel ved at stå på en scene - og så har han en masse gode pointer i forhold til detailhandlen, fortæller direktør i Vækst Jammerbugt og arrangør for aftenen, Anders Stryhn, der blandt andet peger på Jakob Risgaards evne til at springe ud i tingene og padle sig frem.

- Han fortalte, at man er nødt til at prøve nogle ting af. Han har ikke taget en lang uddannelse og han laver ikke lange analyser, inden har sætter noget i gang. Og det initiativ og den nysgerrighed, han lægger for dagen, er evigt aktuel, også for mindre virksomheder, fortæller Anders Stryhn.

Aftenens anden taler, Mikkel Pii, var meget konkret. Han tog fat på tendenser og hvad kunderne helt konkret efterspørger - nemlig at der skal være en oplevelse forbundet med at handle, for eksempel med lege- og aktivitetssteder i butikker for børn eller caféområder i butikker, der henvender sig til unge, fortæller Anders Stryhn, der mener, at netop de forslag var meget brugbare for kommunens butikker, der lige nu leder efter de vises sten for at få endnu flere kunder i butikkerne.

I alt deltog omkring 100 erhvervsdrivende fra detailhandlen i inspirationsmødet, hvor mange fik noget med hjem at gruble over.

Mødet blev holdt i Brovst og set fra Anders Stryhns synspunkt, er Brovst godt på vej mod en ny og spændende fremtid i forhold til butikkerne i byen.

Der er allerede planlagt en række nye tiltag i Brovst Erhvervsforening i samarbejde med Brovst Borgerforening, ligesom mange lokale politikere er dybt involverede. Tiltagene skal være med til at styrke og løfte butikkerne i Brovst og skabe et endnu mere gunstigt miljø for Brovst som handelsby.

Hos Anders Stryhn hersker der ingen tvivl - den vilje til udvikling, der blomstrer blandt de ildsjæle, der er involveret, kan kun skabe fremdrift og udvikling, lyder beskeden fra chefen for Vækst Jammerbugt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...