Business

Dagene er efterhånden blevet koldere, og de bliver kun koldere endnu. Derfor er det en god ide, at du forbereder dig på den kulde, der kommer, når vinteren får sit tag.

Virksomhed

Dansk Varme Service A/S

Telefon

7010 9800

E-mail

info@dvsas.dk

Webside

https://www.danskvarmeservice.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 17. oktober

Hold hjemmet varmt i vinteren med en varmepumpe

Der findes mange forskellige måder at opvarme dit hus på, og en af dem er med en varmepumpe. Der findes flere varmepumper, der hver især har deres egne fordele. Varmepumperne har dog den fælles fordel, at de er gode for indeklimaet. Hvilke der er tale om, kan du læse meget mere om i det følgende, og på den måde blive klogere på, hvilken der er den rigtige for dig og din bolig.

Luft til luft varmepumpe

Først og fremmest kan du vælge en luft til luft varmepumpe. Sådan en varmepumpe danner varme ved at udnytte den energi, der er findes i luften udenfor. Denne type varmepumpe kræver ikke noget særligt, og du skal ikke lave indgreb på den. Det eneste du skal være opmærksom på ved en luft til luft varmepumpe er, at selvom den er glimrende til at varme hjemmet op, kan den ikke producere varmt vand. Hertil skal du finde en anden løsning. Luft til luft varmepumpen er derfor mest oplagt til hjem, hvor du varmer dit vand særskilt fra rummet - eller ønsker at gøre det fremadrettet.

Luft til vand varmepumpe

Den anden type varmepumpe, der er at finde, er en luft til vand varmepumpe. Denne varmepumpe virker ved, at den omdanner den udendørs luft til varme til rummet og vandet. Den har derfor modsat luft til luft varmepumpen muligheden for at opvarme dit brugsvand foruden rummet. Luft til vand varmepumpen etableres som oftest udenfor og skal forbindes til dit centralvarmesystem via rørinstallationer for at kunne varme boligen op. Denne varmepumpe kræver lidt mere end en luft til luft, men til gengæld kan den varme det hele op.

Jordvarmepumpe

Den tredje og sidste type varmepumpe, du kan vælge, er en jordvarmepumpe. Denne type varmepumpe udnytter ikke energien i luften, men den solenergi, der er lagret i det øverste lag af jorden. Måden hvorpå jordens oplagrede energi udnyttes, er via en slange med væske, som er gravet ned i jorden, der sammen med en varmepumpe omdanner jordvarmen, så den nu er mulig at anvende til opvarmning af hjemmet såvel som brugsvandet. Jordvarmepumpen kan derfor ligesom luft til vand varmepumpen klare begge dele. Der er dog - ligesom ved luft til vand - flere besværligheder ved en jordvarmepumpe end luft til luft varmepumpen.

Gode for miljøet

Som nævnt er en varmepumpe godt for dit indeklima, men foruden dette er den også god for miljøet. Grunden til dette er, at en varmepumpe giver mere energi, end den forbruger. Den er derfor et godt alternativ til sådan noget som oliefyret eller naturgas. Varmepumper er også forholdsvis billige, hvilket betyder, at du ikke skal frygte for din pengepung.

Er du stadig i tvivl om, hvilken varmepumpe du skal vælge, kan det være en god ide at spørge din forhandler til råds eller researche yderligere på nettet.