Business

Når det kommer til økologi, er jyderne fortsat de mest tilbageholdende med den økologiske trend.

Virksomhed

FindMåltidskasse

Adresse

Klostergade 56C, 8000 Aarhus C

Webside

https://findmaaltidskasse.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 5. november

Jyder er mest tilbageholdende med økologi

Nordjylland er en af de regioner i Danmark med allerflest økologiske landbrug, men der er dog fortsat ikke overvældende mange af de økologiske fødevarer, der finder vej til nordjydernes spiseborde. Region Nordjylland kommer på en næstsidsteplads, når det kommer til handel med økologiske fødevarer – kun undergået af vestjyderne.

Ifølge tal fra Økologisk Landsforening bestod 8,2 procent af den samlede handel i Nordjylland i 2016 af økologiske varer. I Vestjylland var andelen på 5,4 procent. Region Hovedstaden er den region i landet, hvor der bliver solgt flest økologiske fødevarer. 12,3 procent af den samlede handel i 2016 bestod af økologiske varer.

Den økologiske handel boomer

Men selvom nordjyderne er i bunden, når det kommer til andelen af handel med økologiske varer, er regionen til gengæld i toppen, når det kommer til vækst. For ifølge Økologisk Landsforening er salget med økologi steget med 34 procent fra 2015 til 2016 i Nordjylland. I Hovedstaden er salget kun tilsvarende vokset med ni procent. Så økologien er bestemt ved at få sit tag i nordjyderne.

En af årsagerne til den stigende popularitet kan være det voksende af udbud af økologiske fødevarer i butikkerne. Det bliver lettere at handle økologisk. Mange familier er også glade for at benytte sig af måltidskasser, hvor de kan få måltiderne planlagt, handlet ind og sendt til døren. Også her udvider markedet sig, og det bliver lettere at få et økologisk måltid ved hjælp af måltidskasser.