Business

Igennem de seneste årtier har der været en klar tendens til at de danske bankfilialer lukker.

Virksomhed

TjekLån

Adresse

Klostergade 56c, 8000 Aarhus C

Webside

https://tjek-laan.dk/

Annonce Virksomhedsprofil - 5. oktober

Overvejer du et lån? Sådan sparer du penge og finder den billigste løsning

Udviklingen i at danske bankfilialer lukker, er sket over hele Danmark, og det betyder, at markant færre danskere i dag har mulighed for at gå ned i en fysisk bank, medmindre de er villige til at køre langt. Denne udvikling har til gengæld haft en positiv effekt på væksten indenfor online låneudbydere. Når man ikke længere kan tage ned i en lokal bankfilial, har de fysiske banker nemlig mistet deres primære fordel.

Frit valg på lånemarkedet

Hvis du overvejer at tage et lån, så er det vigtigt at huske, at du ikke er bundet til din bank. Faktisk er det en rigtig god idé at undersøge markedet grundigt, så du er sikker på, at du får det bedste tilbud. Bor du langt fra din nærmest bankfilial, kan det være vanskeligt at kommunikere med banken vedrørende lån. Dette skyldes primært, at de danske banker ofte stiller høje krav, før de låner penge ud. Det er især blevet svært at låne til forbrug i banken efter finanskrisen, men heldigvis har du også andre muligheder.

I takt med at de danske bankfilialer har været i modgang, er online lån og muligheden for at låne penge billigt blevet mere og mere populære. Det har betydet, at der er kommet mange nye långivere på markedet, hvilket har skabt en øget konkurrence. Som forbruger er dette noget, som du kan udnytte til at finde det optimale lån til dine behov.

Kviklån er yderst populære

Selvom flere og flere danskere benytter sig at kviklån, så har de fortsat en negativ stigmatisering i manges bevidsthed. Den primære ulempe ved kviklån er, at renten eller stiftelsesomkostningerne typisk er højere end ved almindelige banklån. På trods af dette har traditionelle banklån fortsat svært ved at konkurrere med kviklån, og det skyldes primært, at denne nye type af lån også har sine klare fordele.

Den primære fordel ved et kviklån er, at behandlingstiden er ualmindeligt hurtig. Faktisk er det i mange tilfælde muligt at få pengene udbetalt på mindre end et døgn fra ansøgningstidspunktet. Denne hurtige behandlingstid er mulig, fordi du ikke skal stille sikkerhed for lånet. Dermed bliver du heller ikke udspurgt om, hvad lånet skal bruges til, og du behøver heller ikke redegøre for din økonomi. Disse faktorer er en stor fordel for mange danskere, som blot ønsker et hurtigt og enkelt lån til at dække mindre udgifter.

Når du tager et kviklån, skal du være opmærksom på, at det er et kortfristet lån. Det betyder, at det oftest skal betales tilbage indenfor en kort periode. Af samme årsag er renten ofte høj, men det er også vigtigt at huske på, at man sjældent bruger mere end et par måneder på at afdrage lånet. Med andre ord kommer du ikke til at betale den fuld ÅOP, som står for årlige omkostninger i procent.

Sammenlign lån på nettet

Der er høj konkurrence indenfor kviklån, og derfor anbefales det også, at du altid indhenter mindst tre forskellige tilbud på et lån. Dette kan du gøre ved at benytte en uafhængig sammenligningsside, hvor du kan sammenligne lånetilbud fra forskellige långivere.

Du skal være opmærksom på, at de indhentede tilbud oftest kun er vejledende. Derfor er det muligt, at du kan forhandle renten yderligere ned, hvis du går i forhandlinger med långiveren.

Når du sammenligninger lån, kan ÅOP være en udmærket rettesnor, som gør det muligt at sammenligne de forskellige lån, men du skal dog også være opmærksom på, at man oftest bruger måneder og ikke år på at betale et kviklån tilbage. Det er derfor vigtigt, at du også med beregner afbetalingsperioden, så du kender de præcise udgifter for låne